WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Zanetti Beyne  3 - 6  (0-1)

DATUM 29-10-2010  21:45

DOELPUNTEN

VERSLAG Noorderwijk ontving vrijdag het Luikse Beyne, een topper en meteen ook een eerste test voor het ambitieuze Berkemus. De thuisploeg had in de eerste helft het meeste balbezit maar weinig kansen en de bezoekers hadden een gordel opgetrokken rond keeper Jacquemin en kwam de middenlijn niet over. Of toch één keer en trof nog raak ook via Leenders. (0 – 1). De thuisploeg speelde echter niet zijn beste helft en kon niet verhinderen dat Beyne met die stand de rust instapte.

Na de pauze zagen we het echte Real Noorderwijk, snel voetbal en kans op kans. Maar dame Fortuna trok de kaart van de Waalse vrienden. Eén tegenstoot, klein misverstand achteraan en Beyne via Cusumano op nul – twee. Even paniek maar snel opnieuw de beuk erin en misschien wel het kantelmoment, harde trap van Nicolay onderkant lat en duidelijk achter de lijn, maar wel opnieuw het veld op, in de voeten van een bezoeker Guillen die alleen doorgaat en nog scoort ook, geen 1 – 2, integendeel wel de nul – drie. De thuisploeg vanaf nu met vliegende keeper en direct een doelpunt van Plompen (1 – 3). Met man en macht in de aanval en bal op de paal, lat maar verre trap van keeper Jacquemin en 1 – 4. Noorderwijk blijft echter gaan en Troonbeeckx scoort de 2 – 4. Iedereen gelooft erin, ook op de banken en de kansen komen van overal, Hermans, Plompen, Nicolay, Khalid Ait Salah, Azzimani maar telkens een been, arm (!!!), hoofd, paal, lat in de weg. De thuisploeg speelt de bezoekers van het kastje naar de muur en de bezoekers weten het niet meer. Dame Fortuna echter wel, verre trap van keeper Jacquemin en toch wel in doel zeker. (2 – 5). En toch blijft de thuisploeg gaan, overtuigd van de ommekeer, opnieuw Plompen en drie – vijf. Wie het niet gezien heeft gelooft het niet, kans op kans op kans, maar alles zit tegen. Voldoende mogelijkheden om de partij nog winnend af te sluiten. Op tien seconden van het einde nog eens een verre trap van de gelukzakken uit Luik en 3 – 6 via Sollgnez meteen ook de eindstand. Tien, elf, twaalf – zes, het kon allemaal vorige vrijdag maar nee, geen geluk en ook de eerste nederlaag van het seizoen. Onverdiend en dat vonden ook de talrijk aanwezige supporters want veel applaus op de banken voor de knokkende Noorderwijkenaars. Niet treuren gasten want het motto is gewoon dat aan het einde van het seizoen pech en geluk elkaar compenseren. De ploeg van de tweede helft speelde schitterend en blijft een grote titelkandidaat. Zeker weten. De vele toeschouwers zagen een prachtige en spannende wedstrijd. Op naar volgende week.

Real Noorderwijk speelde met Kevin Witvrouwen, Tim Wagemans, Rudy Plompen, Andy Hermans, Kim Nicolay, Bart Michiels, Appi Azzimani, Khalid Ait Salah en Dave Troonbeeckx.